유자박 함량에 따른 조미식품의 이화학적 특성 및 기능성 분석Analysis of the Quality Characteristics and Functionality of Seasoned Food according to the Content of Yuzu (Citrus junos Sieb.) Pulp
로스팅 황기 추출물의 칼리코신 글루코사이드 함량에 대한 HPLC 분석법 검증HPLC Analytical Method Validation for Calycosin Glucoside Content of Extract from Roasted Astragalus membranaceus
Cyclophosphamide 유도 면역결핍 마우스 모델에서 사군자탕 죽의 면역 활성 증진 효과Immune Activity-Enhancing Effect of Sagunja-tang Porridge in an Mouse Model of Cyclophosphamide-Induced Immunodeficiency
충북지역 일부 대학생의 편의점 편의식품 이용 실태College Students’ Use of Convenience Foods at Convenience Stores in Chungbuk
국산 콩 품종별 Rhizopus oligosporus 발효 전·후 영양성분 비교Nutritional Content before and after Fermentation of Rhizopus oligosporus in Korean Soybean Cultivars
식품소비행태조사를 이용한 1인 가구의 연령대별 식품 조달 및 식생활 행태 비교Comparison of Meal Procurement and Dietary Behavior by Age Group of Single-Person Households in Korea using Food Consumption Behavior Survey
한부모 부자 가정과 모자 가정 청소년의 아침식사와 건강 상태 차이 - 2017~2019년 청소년건강행태조사 자료 분석 -Differences in Breakfast Habits and Health Status among Adolescents from Father-Headed and Mother-Headed Families - An Analysis of the 2017~2019 Korea Youth Risk Behavior Web-Based Survey Data -
오미자 복합추출물을 첨가한 푸룬 주스의 품질 특성 및 항산화 활성 분석Analysis of Quality Characteristics and Antioxidant Activities of Purun Juice with Schisandra chinensis Composite Extract
한국 성인에서 수분과 식이섬유 섭취 수준에 따른 식행동과 영양소 섭취 비교 연구- 국민건강영양조사 2016~2019 자료를 사용하여 -Comparison of Dietary Behavior and Nutrient Intake according to Water and Fiber Intake Levels- Korea National Health and Nutrition Survey 2016~2019 -
Methods for application deployment across multiple computing domains and devices thereof
알로에 베라 겔 함유 기능성 표시 음료에서 병풀 추출물이 장 상피세포 염증에 미치는 영향Effects of Centella asiatica Extracts on Intestinal Epithelial Cell Inflammation in Functional Labeling Beverages Containing Aloe Vera Gel
Fungal Community Analysis of makgeolli from the Eastern Part of Jeollanam-do
도토리박 건조 분말을 첨가한 가래떡의 품질특성Characteristics of Garaetteok with Added Acorn Pomace Dried Powder
자두를 활용한 리큐르의 품질 특성 및 기능성 분석Quality Characteristics and Functionality of Liqueurs Made from Different Plum Varieties with Various Maceration Treatments
재배지별(일반지, 간척지) 새싹밀의 생리활성 비교A Comparison of Physiological Activities of Wheat Sprouts by Cultivation Area (Upland and Reclaimed Land)
식물성 대체육을 첨가한 로제 파스타 소스의 품질특성Quality Characteristics of Rose Pasta Sauce Added with Plant-based Meat Analogues
나트륨 저감 피자 개발 및 소비자 기호도 조사를 통한 현장 적용성 평가- S피자 프랜차이즈 업체를 대상으로 -Assessment of Field Applicability of Low-Sodium Pizza in Korea through Consumer Preference Evaluation
저장 조건별 저온압착 유채유의 품질특성 변화Changes in Quality Properties of Rapeseed (Brassica napus L.) Seeds and Cold-pressed Oils according to Storage Conditions
동애등에 첨가 저어분사료 급여 넙치의 이화학적 특성Physicochemical Characteristics of Flounder (Paralichthys olivaceus) Fed with Low Fish Meal Diet Containing Black Soldier Fly (Hermetia illucens)
고구마 품종별 잎자루를 활용한 건나물의 품질 특성Quality Characteristics of Dried Vegetables using Sweet Potato Petioles according to Different Cultivars
Textured Vegetable Protein을 첨가하여 제조한 김치찌개의 이화학적 특성Physicochemical Characteristics of Kimchi Stew Prepared with Textured Vegetable Protein
법제처리한 우엉 에탄올 추출물의 고지방식이 비만 동물모델에서의 항비만효과Anti-obesity Effect of Beopje Processed Burdock (Arctium lapp L.) Ethanol Extract in High Fat Diet-induced Obesity Animal Model
곡류 고체 발효액에서 분리한 Wickerhamomyces anomalus A1-5를 이용하여 제조된 캠벨얼리 와인의 품질특성 및 기능성Quality Characteristics and Functionality of Campbell Early Wine Produced using Wickerhamomyces anomalus A1-5 Isolated from Solid Grain Fermentation Broth
고구마 품종별 식물체의 항산화 활성 및 추출물의 RAW264.7 대식세포에서 항염증 효과Antioxidative Activities of Sweet Potato Plant of Various Cultivars and Anti-inflammatory Effect of Extracts in RAW264.7 Macrophage
영양캠프에 참여한 대구지역 초등학생의 식생활 현황 및 효과평가Assessment of Dietary Status and Effectiveness of Elementary School Students Participating in a Nutrition Camp in Daegu
Antioxidant Effects of Ginger and Turmeric Ethanol Extracts on Peroxidation of Refrigerated Eels
미세먼지 유도 피부 염증성 노화에 있어서 장수풍뎅이 유충 추출물의 예방효과Inhibitory Effect of Inflammaging of Allomyrina dichotoma Larvea Extract in Fine Dust-induced Human Dermal Fibroblasts
식생활라이프스타일(FRL)에 따른 국내산 식재료 활용 간편식 선택속성 분석Analysis of Home Meal Replacement Selection Attributes using Locally Sourced Food based on Food-related Lifestyles
히카마 70% 에탄올 추출물의 생리활성효과Biological Activities of Jicama (Pachyrhizus erosus) 70% Ethanol Extract
유색미로 제조한 발효주의 품질 특성Quality Characteristics on Traditional Wines Made from Pigmented Rice